Teknopark ve AR-GE Merkezlerindeki Uzaktan Çalışma Esaslarıyla ilgili Resmi Tebliğ Yayınlandı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından daha önce taslak olarak duyurulan ve Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri, Teknoparklarda yer alan uzaktan çalışmaya ilişkin esasları içeren tebliğ 12.10.2021 tarihinden itibaren uygulanmak suretiyle 27.05.2022 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Söz konusu tebliğe göre;

  • Uzaktan çalışma süreleri, Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ve Teknoloji Geliştirme Bölgesinde geçirilen fiili süreler ile tam zamanlı Ar-Ge personellerinin yıllık izin ve resmi tatil sürelerinin toplamını geçemeyecek şekilde toplam sürenin %50’si olarak uygulanacaktır.
  • BKK kapsamında zorunlu Dışarda Geçirilen Sürüler uzaktan çalışma süresinin hesabında baz alınacak toplam sürenin tespitinde dikkate alınabilecektir.
  • Yüksek Lisans & Doktora yapanların dışarıda geçirdiği süreler ile Ar-Ge ve yenilik alanında haftalık 8 saati aşmamak kaydıyla ders verilmesi ve mentorluk yapılması suretiyle merkez dışında geçirilen süreler de  uzaktan çalışma süresinin hesabında baz alınacak toplam sürenin tespitinde dikkate alınabilecektir.
  • Uzaktan çalışma süreleri personel bazlı değil, harcanan toplam personel zamanı üzerinden hesaplanacaktır.
  • Ar-ge veya Tasarım merkezi veya Teknoloji Geliştirme Bölgesi içerisinde herhangi bir harcanan zaman olmaması halinde uzaktan çalışma süreleri teşviklere konu edilemeyecektir.
  • Uzaktan çalışma süreleri destek personeli içinde teşviğe konu edilebilecektir.
  • Söz konusu Tebliğ hükümleri 12.10.2021 tarihi itibariyle yürürlüğe girmiştir.

Tebliğ detayları için hemen aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2022/05/20220527-2.htm

Teknopark ve Ar-Ge Merkezlerine ilişkin her türlü sorunuz için iletişim formumuz  üzerinden talep oluşturabilir, uzmanlarımızdan profesyonel destek alabilirsiniz.